Hideg, krémes, tele van vitaminnal és nem kell főzni! – sorolhatnám tovább a barackkrémleves előnyeit. Igaziból ez is egy összeturmixolt friss, vitamindús gyümölcslé. bowl smoothie-nak is hívják. Az utóbbi forró hetekben rendszeresen kidobtam a hűtőből a megromlott leveseket. Leveskedvelők vagyunk, de a tikkasztó melegben egyáltalán nem vágytunk rá. Bezzeg ha hideg lett volna, örömmel kanalaznánk – gondoltam párszor. No, de ki akar enni jéghideg karalábélevest? Így váltottam gyümölcslevesre. Nekem viszont csak barackom volt itthon, de az dögivel, mert kaptam, és ott lebegett a veszély, hogy el fognak rohadni, ha nem kezdek velük valamit. Miért is ne lehetne belőle barackleves? Receptek után néztem a Neten, de csak olyat találtam, amihez kell cukor vagy alkohol, vagy bolti gyümölcslé, és ezekre nem fülledt a fogam. Olyanra vágytam, ami vitamindús, nyers, vagyis nem kell főzni és benne marad minden vitamin.
Barackkrémleves
Hozzávalók:
6 darab nagyobb barack
1kg narancs
1 banán
fél citrom
vanília rúd
2 dl. habtejszín
2 kanál méz vagy édesítő
Két barackot gerezdekre vágok, és meglocsolom rumaromával, rummal vagy pálinkával, majd félreteszem.
A többi barackot meghámozom, kimagozom, feldarabolom. A narancsok és a citrom levét kicsavarom (ehhez nekem nincs gépem, szóval kell eleget csűrni- csavarni, de jobb, mint kevergetni a forró gőzben).
Botmixerrel vagy turmixban a barackot, banánt, narancslevet, az aromát és a tejszínt összekeverem. Készen is van a finom, krémes leves. Elsüllyesztem benne a barackgerezdeket, hűtőbe teszem, és egy-két óra múlva tálalom. Mentalevéllel díszítettem.
Hasonló egészséges recepteket a Menyaszörp oldalán itt találsz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: