Hozzávalók:
2 bögre erdei vagy termesztett áfonya (friss, vagy fagyasztott)
1 citrom leve
negyed teáskanálnyi fahéj
édesítő
habtejszín
Elkészítés:
1. Keverd össze az áfonyát, fahéjat, a citrom levét, az édesítő felét, és egy lábosban addig főzd, míg az áfonya megpuhul (kb. 8 perc). Botmixerrel pürésítjük. Leszűrjük a levét, és hűtőbe tesszük (ha lehet egy napra), de minimum egy órára, vagy addig míg a püré megkeményedik.
2. A tejszínt felverjük habosra és édesítjük, majd az áfonyapürét lazán fakanállal beleforgatjuk (ne keverd össze teljesen, hogy megmaradjanak a szép lila csíkok). A kész krémet hűtőbe tesszük legalább két órára. Hidegen tálaljuk.
Recept forrása innen
Hozzávalók:
áfonya
natúr joghurt
mandula
méz
Először mixeled a joghurtot a mézzel, majd bele az áfonyát (majd az arcodra kened 🙂 ), végül bele a mogyorót. Jégkocka tartóba adagolod, és megfagyott állapotban egy hűsítő, egészséges nassolót kapsz.
A recept forrása innen
Ez a recept nálam is várakozó listán van. Nem kell sütni, ami nagy előny ebben a hőségben, elronthatatlannak tűnik és gyors. Sajnos nem a legdiétásabb még a cukor elhagyásával sem, így még vonakodok miatta, de egyszer engedélyt teszek magamnak és elkészítem 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálcára sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzünk egy tortagyűrűt. Az olajat és a kekszet ledaráljuk, és összekeverjük, majd ezt az elegyet szépen egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába.
Hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém. A fehér csokit megolvasztjuk gőz fölött, majd hagyjuk hűlni. A krémsajtot az édesítővel összekeverjük, majd hozzá keverjük a fehér csokit is.
A tejszínt felverjük kemény habbá és finom mozdulatokkal belekeverjük a sajtkrémbe. A kekszes alapra kanalazzuk, és elterítjük, tetejét egyenesre simítjuk és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. Az öntethez az áfonyát a cukorhelyettesítővel és a vízzel feltesszük főni, amíg a “cukor” elolvad és az áfonya picit megpuhul. Ez elég gyorsan bekövetkezik.
Amikor puha, vegyük ki a gyümölcsöt egy külön tálkába, és főzzük tovább a szirupot még 3-4 percen keresztül, míg sűrűbb lesz. Aztán tegyük bele vissza az áfonyát és hagyjuk kihűlni.
Ha a sajtkrém megdermedt, akkor levehetjük a karikát óvatosan, majd óvatosan rákanalazzuk a már kihűlt öntetet.