Ha nincs kedved és időd kelt tésztát nyújtogatni, akkor idesüss! Gyors és finom pizzarecept fehér liszt nélkül. Jó pár oldalon találkoztam már ezzel az alaprecepttel (sajnos már nem is tudom, hogy pontosan hol), és sokszor készítettem ezt a pizzát. Most megmutatom az én két kedvencem: egy tonhalas és egy magyaros feltétest.
Imádom ezt a receptet, mert gyors, finom és nem lesz az a megterhelően telítettség érzetem, miután megettem, ellenben a hagyományos pizzákkal.
- 500 g túró (és zsírszegényt teszek bele, de zsíros is jó)
- 8 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál natúr joghurt (vagy tejöl)
- só, oregánó, kakukkfű, bazsalikom (vagy ami ezekből leledzik otthon)
- reszelt sajt a tetejére
Még mielőtt bármit tennék, bekapcsolom a sütőt, mert pár perc múlva már küldöm is be a pizzatésztát. A túrót megtöröm, hozzávalókat összekutyulom, totál mindegy a sorrend. Sütőpapírral kibélelem a normál méretű tepsit. Kiöntöm a masszát tepsibe és beletapicskolom (jobb szót nem találtam erre), de addig csinálom, míg beterítem vele az egész tepsit. Ekkor még nem úgy tűnik a dolog, hogy ma pizzát fogok enni, a kulimász igazán össze sem áll, de ami késik, nem múlik. Tíz percig elősütöm 180 fokon, rákenem a paradicsompürét, majd kiveszem és felpakolom a feltétet.
A paradicsompürébe is szórók némi sót és fűszert (pl. a magyarosba egy kis csili, sót, bazsalikomot, borsot).
Tonhalas feltét: A tonhalat lecsepegtetem, az olívákat félbevágom. és mindkettőt elosztom a pizzán. Ha jut, akkor teszek rá újhagymát vagy lila hagymát is. Visszateszem a sütőbe kb. 15 percre. Mielőtt kivenném, ráolvasztom a sajtot is.
Magyaros feltét: Az apukám mondta nekem egyszer zsenge koromban, hogy minden magyaros ételben kell szerepeljen piros, fehér és zöld szín. Szóval pirosként mehet egy kis paprikás szalámi, zöldnek zöld paprika, fehéren pedig a hagyma díszeleg.
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: