Kipróbáltam már több piskótát és tortaalapot hozzá, végül ez lett a nyerő, ami nem más, mint a Fittkonyhán található túrórudi torta tésztája. Nekem az adagok mindig nagyon kevésnek bizonyulnak ezen az oldalon, így ha nem csak saját részre csinálod a finomságot, vagy igazi nagy faló vagy, mint én, akkor javaslom, hogy a háromszorosát vagy négyszeresét mérd ki az adott mennyiségnek. 🙂
Ez a tészta, annyira finom és puha könnyed, hogy simán megállja a helyét krém nélkül is, vagy akár lekvárral a tetején. A másik ajánlatom, hogy liszt egy része helyett tegyetek bele darált diót, és akkor finom diós-csokis süti lesz belőle (nálam a képen ez látható).
Ezt a krémet már régóta készítem, és ez sem az én fejemben született meg. Szafi oldalán találtam rá, és hozta el a forradalmi megváltást a csokifalásban számomra.
2 megfelelően érett avokádó (Nem lehet kemény vagy túlérett sem, nem lesz jó íze. Az avokádó akkor jó, ha ujjal benyomható, de nem barna.)
A hozzávalókat pürésítjük, amíg krémes állag nem keletkezik. Kenhetjük is a tortalapra, nem kell külön hűteni.
Őket óvatosan egy csészében mikróban melegítem. Tényleg óvatosan, mert odaég könnyen. Érdemes pár másodpercenként kivenni és kevergetni. Ha folyóssá olvad, akkor lehet csurgatni a süti tetejére.
A csokimáz helyett/mellett mehet rá dió, banánkarikák, kókuszreszelék. Én mindig az aktuális kedvem szerint készítem. Igazán rugalmas egy sütemény teremtmény ez. Bátran készíts a stílusodhoz 🙂
Jó étvágyat bűntudat nélkül!