Nem így van! Meg kell tanulni, keresni, felfedezni újabb és újabb alapanyagokat, és beépíteni a recepttárunkba.
Én most a kölespudingot szemeltem ki, mert az egészséges és tápláló édességrecepteket továbbra is gyűjtöm, belőlük sosincs elég. Kicsit szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy mégis az apró, száraz kölesszemecskékből hogyan lesz puding, de aggodalmam alaptalan lett. Egyszerűen. A kölespuding finom, gyorsan elkészíthető, és egészen kezdő recept. Szerintem nem lehet elrontani. A Szellem a fazékban nevezetű blogról koppintottam az alapreceptet, csak a mézet hagytam ki belőle, és helyette negyedannyi ugyanannyi cukorhelyettesítőt használtam. Szerintem a keményítő is elhagyható, ha még diétásabbra szeretnénk, csupán annyi fordulhat elő, hogy ilyen szép formát nem tudunk belőle készíteni, de pohárból kanalazva is ugyanolyan élvezet nyújthat. Én eperszószt csináltam hozzá, amit szintén negyedannyival édesítettem. Nagyon kevés ideig főztem a szószt, hogy az eper darabokban megmaradjon, és az íze ne vesszen el.
Próbáljátok ki bátran! Jó étvágyat hozzá! 🙂