Hozzávalók:
A cukkiniket lereszeltem (lehet darálni is). Nem kell lesózni, sem állni hagyni. Sok recept szerint meg kell hámozni, de én olyan főzeléket akartam, amiben zöld szín is van. A héjában van a folsav, amire nekem nagy szükségem van, eszembe sincsen kidobni. A hagymát kockára vágtam, és egy kis sóval megdinszteltem. Beleöntöttem a lereszelt cukkinit, felöntöttem tejjel és vízzel, úgy, hogy ellepje a cukkinit. Beleszórtam a kaprot, és a felvágott fokhagymát. Forraltam úgy 15-20 percig, majd behabartam a rizslisztes joghurttal.
Hozzávalók:
Érdemes ezzel kezdeni a főzést, mert a fasírtokhoz a cukkinit reszelés után sózni kell, és állni hagyni. Miután levet engedett, kifacsartam kézzel, hozzáadtam a tojásokat, fűszereket, hagymát, és annyi lisztet, hogy formázható legyen. Nekem nagyon puha volt, és még kicsit leveses, izgultam, hogy szétesik, de teljesen masszív lett sütés után. Szóval nem kell aggódni, a csicseriborsó liszt így viselkedik. Kevés olajban megsütöttem mindkét felét. Nagyon hamar megsül, nem kell fél órát fölötte állni. Én véletlenül elfelejtettem sajtot reszelni a masszához, de így sem maradt hiányérzetem, nagyon finom volt!
Jó étvágyat!