Anyaszörp

Napraforgó pástétom

napraforgopast

Számomra az egészséges táplálkozás első sorban azt jelenti, hogy minél változatosabb alapanyagokból készítsem el az ételeinket. Jelentem a múltkori felvágottmentes hét óta nem vásároltunk felvágottat. Azt hittem, hogy hiányozni fognak a füstölt ízek, a virsli, amit korábban magában is meg tudtam enni. Nem hiányoznak, sőt! Azóta sokkal finomabb, változatosabb, színesebb reggeliket eszünk. Íme a napraforgó pástétom receptje!

A napraforgó krém receptjére egy vegetáriánus oldalon bukkantam rá. Hitetlenkedve álltam hozzá, még készítés közben is arra gondoltam, hogy vajon teljesen elment az eszem, hogy madárkaját turmixolok?! Meglepően finom lett készen, nincsen szotyi íze :-), inkább a tepertőkrém jutott róla eszembe, csak könnyedebb változatban. Az eredeti receptet egy kicsit továbbízesítettem az én ízlésemre. Úgy gondoltam, hogy olyan finom, hogy megér egy bejegyzést!

Napraforgókrém hozzávalói:

  • egy bögre hántolt napraforgó mag
  • két szál zöldhagyma, vagy egy fej hagyma
  • két gerezd fokhagyma
  • egy bögre víz
  • két kanál mustár
  • egy kanál olívaolaj/kókuszolaj
  • bors
  • kömény, kurkuma (elhagyható)
  • petrezselyem zöld

A napraforgót egy serpenyőben megpirítjuk. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, majd botmixerrel pépesítjük. Kész a krémünk. Kicsit behűtjük és már kenhető is. Pirítóssal vagy kétszersülttel a legfinomabb. A hagyma és a fokhagyma miatt óvatosan, leheletfrissítés utána kötelező! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!