Anyaszörp

Zabpuding

zabpudingNem vagyok valami nagy zabkedvelő, sajnos a zabkását egyáltalán nem szeretem. Örök kakukktojásnak is érzem magam emiatt, hiszen minden diétázó és életmódváltó ezerféle variációban eszi reggelire. A zabkásás képeket elnézve biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lehet zabkása kedvelőnek lenni! 🙂 Nem adom fel a dolgot, és időnként újabb és újabb kísérletet teszek zabkása ügyben. Most a zabpudingot próbáltam ki, és ez végre ízlett! 

Hozzávalók

  • 40g zabliszt
  • 1dl tej
  • 25g vaníliaízű pudingpor (lehet diétás)
  • 125g túró
  • 2 dl víz (vagy amennyit felvesz)
  • vanília aroma
  • egy csipet só
  • díszítéshez banán, magvak, kakaópor, chia stb.

Az összetevőket turmixszal elegyítettem, és lassú tűzön főzni kezdtem. Könnyen odaég, folyamatos keverést igényel. Nagyjából úgy viselkedik, mint a sima puding, forrás után már csak egy-kettőt kevertem rajta, majd tálkába öntöttem. Dekoráltam. Szerintem melegen is fogyasztható, de én behűtöttem, és hidegen ettem meg. Nagyon laktató!!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!