Nem vagyok valami nagy zabkedvelő, sajnos a zabkását egyáltalán nem szeretem. Örök kakukktojásnak is érzem magam emiatt, hiszen minden diétázó és életmódváltó ezerféle variációban eszi reggelire. A zabkásás képeket elnézve biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lehet zabkása kedvelőnek lenni! 🙂 Nem adom fel a dolgot, és időnként újabb és újabb kísérletet teszek zabkása ügyben. Most a zabpudingot próbáltam ki, és ez végre ízlett!
Hozzávalók
- 40g zabliszt
- 1dl tej
- 25g vaníliaízű pudingpor (lehet diétás)
- 125g túró
- 2 dl víz (vagy amennyit felvesz)
- vanília aroma
- egy csipet só
- díszítéshez banán, magvak, kakaópor, chia stb.
Az összetevőket turmixszal elegyítettem, és lassú tűzön főzni kezdtem. Könnyen odaég, folyamatos keverést igényel. Nagyjából úgy viselkedik, mint a sima puding, forrás után már csak egy-kettőt kevertem rajta, majd tálkába öntöttem. Dekoráltam. Szerintem melegen is fogyasztható, de én behűtöttem, és hidegen ettem meg. Nagyon laktató!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: